Ballebro Færgekro

Vikingeaften med lam fra Island og fortællinger om vikingerne i Sønderjylland som Julegave ide!

 
Ballebro Færgekro er gået sammen med en blansinger om en vikingeaften med lam fra Island og fortællinger om vikingerne i Sønderjylland.

BALLEBRO: - Noma har lavet forarbejdet på interessen for det nordiske køkken. Vi andre kan forfine det og tage naturen ind til en pengepung, hvor alle kan være med prismæssigt. Samtidig er det jo et lokalt arrangement, hvor vi gerne vil fortælle, at vi også kan noget - både i Blans og Ballebro, siger Tina Philipp, der driver færgekroen.

Derfor har kroen engageret sig med Glenn Büttner fra Blans, der har firmaet No-Me, der importerer lam fra Island. Sammen laver de en vikingeaften lørdag 25. Januar 2014 kl. 18.30, hvor Silke Eisenschmidt fra Haderslev Museum fortæller om vikingerne i området.

Kroen laver en 5 retters menu hovedsagligt med lam fra Island, som Glenn Büttner fremskaffer.

- Det er kød, som vikingerne spiste, fordi på Island er der forbud mod at importere dyr, så derfor går dyrenes historie lige så langt tilbage som vikingernes, siger han.

- Det er noget af verdens bedste lammekød. 98 procent af tiden er dyrene i det fri, og der er noget helt specielt timian på Island, som er med til at give en helt speciel smag. Kødet er også mere mørkt, og der er næsten noget vildt over smagen, siger Glenn Büttner.

Han har for nyligt stiftet No-Me.

- Det er helt nyt for mig, og jeg er i gang med at etablere et nyt marked. Det er et iværksætterprojekt, som jeg ikke kan leve af endnu, men kommer der en større omsætning, er det muligt, siger han.

No-Me har allerede aftaler med et par toprestauranter i København. Indtil videre er der kun lam i porteføljen, men på sigt skal andre nordiske specialiteter som tang, timian, oste, oksekød og hestekød også tilbydes.

Har I interesse i at deltage, kontakt os:

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.